Naar de Eleos website
ambulante zorg deeltijdbehandeling preventie & dienstverlening
 

In behandeling bij Eleos

Eleos heeft op verschillende plaatsen in het land locaties waar we je kunnen helpen. Meestal kom je een keer per week of een keer per twee weken naar een van deze locaties voor gesprekken. Hier leer je hoe je het beste om kunt gaan met de problemen waar jij tegenaan loopt.

Oefeningen en huiswerk
Het is trouwens niet zo dat de hulpverlener alleen maar met je praat. Soms moet je ook oefeningen doen of werken we met een werkboek. Vaak krijg je ook huiswerk mee, zodat je ook thuis kunt oefenen om je problemen te verminderen.

E-health
Ook gebruiken we in de behandeling vaak e-health. Dat betekent dat je via internet oefeningen doet om meer over je problemen te leren. Je krijgt via e-health ook tips hoe je hiermee om kunt gaan. 

Alleen of in een groep
Bij de meeste problemen heb je alleen (of met je ouders) gesprekken met de hulpverlener. Maar er zijn ook problemen waarmee we je beter in een groep kunnen helpen. Dit zijn trouwens geen grote groepen. De meeste groepen bestaan uit zes tot acht jongeren.

Gesprekken
Het is lastig te zeggen hoeveel gesprekken je nodig hebt bij Eleos. Voor sommige jongeren zijn vijf gesprekken genoeg. Maar anderen hebben langer de tijd nodig. Het belangrijkste is dat jij uiteindelijk geholpen bent.

Ouders
We voeren ook gesprekken met je ouders, vragen hen waar zij tegenaan lopen en wij denken met je ouders mee hoe zij daar het beste mee om kunnen gaan. Dit zorgt ervoor dat jullie elkaar beter begrijpen en bijvoorbeeld minder ruzie hebben thuis.

School
Vaak is het ook handig om met jou eens met je mentor of zorgcoördinator te praten, zodat zij ook zoveel mogelijk rekening met jou kunnen houden.

Medicijnen
Het kan zo zijn dat gesprekken alleen niet helpen. Dan is het mogelijk dat je (in overleg met jou en je ouders) een periode medicijnen krijgt voorgeschreven om de klachten te verminderen.