Naar de Eleos website
ambulante zorg deeltijdbehandeling preventie & dienstverlening
 

Aanmelden

Wil jij graag hulp krijgen van Eleos? Je kunt je aanmelden voor een behandeling bij Eleos op www.eleos.nl/aanmelden.

Verwijsbrief
Je hebt ook een verwijsbrief van je huisarts of het sociale wijkteam nodig. Hierin staat dat jij voor hulp naar Eleos mag.

Vragenlijst
Na je aanmelding krijg je een vragenlijst toegestuurd. In deze lijst worden vragen gesteld over waar je tegenaan loopt en hoe jij je voelt. Na het invullen van de vragenlijst word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Intake en onderzoek
Bij een intakegesprek kom je  samen met je ouders of verzorgers. We stellen je dan allerlei vragen en jij kunt ook vragen stellen als je dat wilt. Soms worden jij of je ouders nog een keer uitgenodigd. Er volgen er dan nog wat onderzoeken. We hebben bijvoorbeeld met je ouders een gesprek over je ontwikkeling: hoe je als baby, peuter, kleuter en basisschoolkind was. Soms doen we ook een psychologisch onderzoek, waarbij er testen en nog meer vragenlijsten worden afgenomen. Het helpt ons als we contact hebben met jouw school. We vragen dan hoe zij vinden dat het met je gaat.

Adviesgesprek
In een adviesgesprek bespreken we samen met jou en je ouders hoe we je het beste kunnen helpen: jullie beslissen wat je wilt leren door de behandeling. Daarna gaan we starten met de behandeling.